جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی | کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، مشکل اساسی آزمایشگاه‌ها

  • کد خبر: ۲۹۱۰۱۷
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی | کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، مشکل اساسی آزمایشگاه‌ها
عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی آسیب‌شناسی ایران در مورد وضعیت آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی و مشکلاتی که عواملش با آن‌ها دست‌و پنجه نرم می‌کنند، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی برومند اظهار کرد: دو رکن اصلی آزمایشگاه در همه دنیا، نیروی انسانی و تجهیزات است که متاسفانه در ایران در هر دو حوزه مشکلات اساسی وجود دارد که با بی توجهی‌ها و اتخاذ سیاست‌های غیر موجه، روز به روز به این مشکلات دامن زده ایم.

وی افزود: در باب نیروی انسانی، چه در رده تخصصی و چه در رده کارشناس با بی انگیزگی شدیدی روبرو هستیم به نحوی که کارشناسان مرتبط با رشته یعنی کارشناسان رشته علوم آزمایشگاهی رغبتی به کار در حوزه کاری فنی خود نداشته و بیشتر جذب امور تجاری و شرکت‌های تجاری می‌شوند.

برومند ادامه داد: از سوی دیگر، به دلیل نادیده گرفته شدن حوزه‌های تخصصی و فوق تخصصی در آزمایشگاه، متاسفانه به کارگیری نیرو‌های مرتبط با این حوزه‌ها هم تقریباً در بیشتر آزمایشگاه‌ها غیرممکن گردیده است.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران تاکید کرد: با مشکلات عدیده موجود، امکان راه اندازی و تاسیس آزمایشگاه اگر غیر ممکن نباشد، بسیار سخت شده و این موضوع متاسفانه پای سرمایه گذاران غیر حرفه‌ای و کاسب مسلک را به حوزه درمان باز نموده که عواقب آن روز به روز نمود بیشتری پیدا کرده و علاوه بر بروز مسائل غیر اخلاقی و غیر حرفه ای، متخصصین این حوزه را به کارمندانی بدون قدرت تصمیم گیری تبدیل نموده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حوزه تجهیزات و مواد مصرفی هم وضع بهتر از این نیست. هم به دلیل محدودیت‌های ارزی و هم به نظر من به دلیل نوع نگرش تصمیم سازان، انجام آزمایشات مورد لزوم بیماران با کیفیت مطلوب، روز به روز سخت‌تر می‌شود.

برومند توضیح داد: وقتی دید تخصصی و فنی به آزمایشگاه بالینی صرفاً به ارائه نتیجه به بیمار تنزل یابد و همه ظرایف مرتبط با آزمایشگاه بالینی از مرحله تامین تجهیزات و مواد مصرفی تا مراحل مختلف انجام آزمایش از نمونه گیری تا ارائه نتیجه و تفسیر آن، ساده انگاری شده و صرفاً با دید اقتصادی و آن هم کاملاً سطحی به آن توجه شود، نمود بیرونی آن نارضایتی همه ارائه کنندگان و گیرندگان خدمت خواهد بود که امروزه شاهد آن هستیم.

وی افزود: چند سالی است که ارز ترجیحی مربوط به تجهیزات کاملاً قطع شده و وضعیت به گونه‌ای شده که در حال حاضر، هزینه‌ای که برای یک قطعه دستگاه پرداخت می‌کنیم معادل قیمت کل دستگاه در سال‌های قبل شده و به این ترتیب نوسازی و خرید تجهیزات جدید به امری غیر ممکن تبدیل شده است. این تفاوت قیمت و هزینه‌ای که به آزمایشگاه‌ها تحمیل شده، به هیچ شکل جبران نمی‌شود. یعنی نه با افزایش تعرفه و نه با تخصیص مابه التفاوت قیمتی به بیمه‌ها که بتوانند سیستم پاراکلینیک و آزمایشگاه را پشتیبانی نمایند، موضوعی شبیه دارویار که به داروخانه‌ها تعلق گرفت.

برومند در ارتباط با تعرفه‌های آزمایشگاهی و پوشش بیمه‌ها، گفت: در مورد تعرفه آزمایشگاه حرف‌های بسیاری زده شده ولی همچنان به دلیل مشکلات اقتصادی با چالش مواجه هستیم. بیمارستان‌های دولتی با توجه به بالا رفتن قیمت تجهیزات و عدم جبران آن در تعرفه ها، دیگر قادر به خرید دستگاه‌های جدید نیستند و این مسئله در بعضی حوزه‌ها به گونه‌ای است که درآمد آزمایش کفاف تامین مواد مصرفی را هم نمی‌دهد، چه رسد به تامین و توسعه دستگاه و روش‌های آزمایشگاهی.

وی افزود: در سیستم خصوصی نیز اگرچه وضع کمی از سیستم دولتی بهتر است ولی آزمایشگاه‌ها در معرض ورشکستگی قرار دارند و به خصوص این مسئله در مورد آزمایشگاه‌های کوچک تا متوسط صادق است.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران تاکید کرد: به همه این مشکلات تاخیر بیمه‌ها در پرداخت هزینه‌های آزمایشگاهی را اضافه کنید که متاسفانه در مورد آزمایشگاه‌ها به نظر می‌رسد آخرین اولویت پرداختی بیمه‌ها باشد. این مشکل جدای از این موضوع است که به رغم افزایش چندین برابری هزینه ها، تعرفه هر ساله با عدم تناسب نسبت به هزینه‌ها تعیین می‌شود.

وی افزود: آنچه بیشتر آزار دهنده است، تحمیل تخفیف بر روی پرداخت هزینه‌ها توسط بیمه‌های تکمیلی است که بدون رعایت تعرفه‌های مصوب دولت و با سوءاستفاده از شرایط مالی آزمایشگاه‌ها در قرارداد آنها اعمال می‌گردد و هیچ اعتراضی در این زمینه هم تا کنون مسموع نبوده است.

برومند در پایان گفت: جمله آخر اینکه، آن قدر درگیر مشکلات روزمره هستیم که آزمایشات به روز دنیا و آزمایش‌هایی که مرتبط با بیماری‌های خاص هستند، کاملاً به فراموشی سپرده شده و مردم دیگر از چنین خدماتی بهره‌مند نبوده و نخواهند بود.

بیست و ششمین همایش بین‌المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه و دوازدهمین همایش بین‌المللی شاخه ایرانی آکادمی بین‌المللی پاتولوژی، در روز‌های ۱۱ تا ۱۳ مهر ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->